La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

El "solomillo" d'en Alberto Contador

joem | 14 Octubre, 2010 14:53

Fa temps ho vaig escriure tant al bloc com a la premsa, que ocorreria quan seguint la ruleta russa en que s’havia convertit el tema de l’anti-doping al ciclisme, la bolla arribés a tocar-li al número 1?

Primer varen anar caient corredors de tercera fila, posteriorment de segona i finalment varen començar a caure corredors de primera fila: Basso, Pantani, Ricco, Beloki, Landis, Rasmunsen, Ullrich, Sevilla, Mancebo, però els “número 1” seguien intocables, per més que les sospites fossin un clamor i així semblava com si una ma de la “providència” protegís n’Armstrong (que seguia guanyant tours de forma increïble), en Valverde (aquesta ma era més fàcil de trobar per devers el CSD i en Lissavetzky, que no saben res de bosses de sang ni de valv-piti) i en Contador (que com va dir en Lissavestzky estava “en el lloc equivocat en el moment equivocat” i que per suposat no era el A.C. de l’Operación Puerto ni sabia res del que feien tots els seus companys de la ONCE).

Precisament en Contador va començar a dominar el panorama ciclista després del tempestuós període d’indefinició entre Armstrong i ell, amb els tours d’en Sastre i en Pereiro i posteriorment ja es va erigir com el nou i indiscutible número 1, sobre tot per a les grans voltes que és on entra el gran públic i les audiències milionàries.

Contador, el clembuterol, el lleó del Tour, la vedella d’Irún, els plàstics a la sang... Una història per a no dormir, a la qual tota la pols d’anys i anys porta ara aquests fangs

Com ja he dit, el meu dubte era que passaria quan la “bola negra” toqués al número 1, fa uns mesos va caure finalment en valv-piti, perdó en Valverde, que tanmateix ja no era el número 1, eclipsat definitivament per en Contador, i semblava qüestió de temps que finalment la “bola negra” acabés caient del costat den A.C., sembla que aquest moment ha arribat, que la “merda” que durant anys i anys s’escampa sobre el ciclisme per culpa dels propis ciclistes que no controlen el seu esport ha arribat el més amunt possible, perquè per sobre del nº 1 ja no hi ha res, així que podem veure el que està passant.

I què està passant?

Idò que la UCI, tant valenta habitualment quan es tracta de sancionar a perpetuïtat a un xinès o un segona fila està acollonada, veu que això és tan fort que pot enfonsar fins i tot el seu propi xiringuito, sí, aquest muntatge que els hi permet anar a Austràlia, recórrer el món tot inclòs, i quan dic tot vull dir tot! Veuen que si es carreguen n’A.C. tot això corre greu perill, que el ciclisme pot quedar, com ja deia fa uns anys com un esport marginal, com la boxa, sense les grans audiències de les televisions.

I com van reaccionar davant el risc que s’enfonsi el seu negoci?

D’una forma subtil i indigna, amagant el positiu i dient-li a AC: mira que em trobat uns picograms de clem al control, però no direm res, perquè com que son tan petits que es matarien si caiguessin de la taula, mira si trobés una bona història i si no la trobés tampoc passa res, ho deixarem córrer i prou. Però com que aquesta estúpida i absurda guerra contra el dòping ha deixat ferits i morts per tot arreu, algú no va estar massa d’acord amb aquest pacte UCI-AC i ho va filtrar a la premsa d’Alemanya.

I aquí vam començar les corregudes, la preciosa història del “solomillo”, de la vedella engreixada amb clembuterol, de la carnisseria d’Irún, dels uns han menjar i d’altres no... En resum una història preciosa, molt maca, si no fos perquè sona absolutament falsa. Si aquest conte de fades i solomillos fos cert, només s’han de fer dues coses, o una de les dues: dir la carnisseria on es va comprar la carn o treure el rebut de la compra, passen els dies i no surt ni una cosa ni l’altre.

Suposo que la UCI, que A.C. esperen que passi la tempesta, que es calmin les aigües per intentar tapar tot això amb una suspensió testimonial; però això no passarà, com ja he dit hi ha massa cadàvers dins qualsevol armari, massa cunetes plenes de morts al llarg d’aquests anys com perquè ara, ara que la “bola negra” ha tocat dalt de tot s’oblidi tot amb una sanció suau.

En conclusió, la funció està arribant al seu final i no serà de cap manera bo pel ciclisme.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb