La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Els NIMBY's que no volen el tren

joem | 04 Setembre, 2010 17:40

Des de fa uns anys hi ha un col·lectiu de persones de la zona de Manacor – Artà que utilitzant i manipulant els arguments emprats pels ecologistes, defensen no només els seus interessos personals sinó en molt de casos els privilegis de viure a enclaus naturals a habitatges que en la major part de casos s’han anat construint al llarg dels anys de forma irregular quan no directament il·legal.

M’estic referint a la “Alternativa al Tren. Xarxa de mobilitat del Llevant”, un grup que amb arguments com la baixa demanda o el mal que es fa a la natura s’oposen a la recuperació de l’ús ferroviari de les vies existents fins a Artà. Es tracta d’una modalitat de NIMBY’s (“Not In My Back Yard” / “No al meu pati posterior”), que és un fenomen conegut arreu del món, a Mallorca hem tingut exemples de veïns en contra de ports esportius, de l’hospital de Son Espases, d’Autopistes (recordeu Eivissa o Campanet), d’incineradores, etc. En tot aquests casos havia una coincidència entre el moviment ecologista i els nimbys, cosa que no ocorre en el cas del tren.

El tren des de Manacor a Artà recupera el traçat existent, que mai ha deixat de ser públic, i si ara hi ha cases, xalets, piscines i tot tipus d’elements urbans al costat de les vies, no és culpa de les vies, que sempre han estat al mateix lloc i no s’han mogut, sinó de gent que pensant que aquí sempre es construirien autopistes i mai es tornaria a pensar en models de mobilitat sostenibles, varen construir al costat (quan no dins la pròpia zona pública), com es pot veure a les fotos aèries que s’adjunten.

Exemple de cases construïdes al costat de les antigues vies, possiblement irregulars o il·legals, als que ara molesta el tren

Qui ha fet el que no devia? El tren que sempre ha estat allà o els xalets a sòl rústic

Com es pot veure a les fotos, el tren (la línia de verd fosc) representarà molèsties per a molta gent que te la casa allà on no hauria d’estar, que aquesta gent ens intenti vendre motos de mobilitat sostenible, d’estudis de viabilitat, de models de transport del futur, fa pena o plorera com diem per aquí. Encara que soni dur la vida és així, ells varen fer una aposta construint allà on no podien o no devien i ara resulta que les vies tornen a tenir l’ús que els hi correspon, en aquest cas els que estan al lloc on no haurien d’estar són aquests nimby’s de la comarca d’Artà i Manacor

Comentaris

Bona síntesi

J | 05/09/2010, 08:57

Enhorabona per desemmascarar a aquests ultraegoistes que ens volen vendre la moto.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb