La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Els atacs al PTI de Menorca

joem | 25 Febrer, 2010 15:55

Aquests dies estic assistint atònic als atacs des de diferents bandes (PP, empresaris, mitjans de comunicació (comandats pel Diari Menorca), tertulians o comentaristes, etc.) contra el Pla Territorial de Menorca (PTI) sense dubtes el més proteccionista dels tres plans territorials que ordenen les illes i que entre d’altres mesures de caire respectuós amb el territori prohibeix els habitatges a sòl rústic, el creixement de les zones costeres o els habitatges plurifamiliars a la costa.

Ara de cop, arran d’una fantasmagòrica denúncia d’uns promotors que volien fer una bodega de disseny a la finca de Torralbenc a Alaior, s’han destapat tots els dimonis contra el PTI, com si la crisi econòmica fos exclusiva de Menorca i com si el culpable de tots els mals fos el PTI per protegir massa el territori, no hi ha dia que al Diari Menorca (abanderat de la campanya) no surti algun columnista, algun editorial, algun reportatge sobre el tema, sempre amb titulars sensacionalistes que quan llegeixes la notícia queden en res.

La maqueta de la bodega (l'únic que hi ha) Foto: Diari Menorca

Després de tant de dies i tants comentaris encara no he aconseguit assabentar-me quin es el problema, quin apartat del PTI, quin article de la seva normativa (i la conec be) impedeix que es faci una bodega al sòl rústic, quin entrebanc va posar el Consell per que els promotors es fessin enrera. I crec que no ho he llegit ni he pogut saber-ho, simplement per que no existeix, el PTI no impedeix que es construeixi una bodega al rústic; tot sembla un simple embolic dels promotors (molt ben montat: arquitecte famós, bodega de disseny, crisi econòmica, PTI que ofega) que han trobat el camp adobat a la premsa local per atacar un pla que es admirat fora de la illa.

Des d’aquí convit als promotors, als periodistes del Menorca, als tertulians i editorialistes a que diguin clarament l’article del PTI que no ha permès aixecar una bodega a Torralbenc, no seria que els promotors tenien altres intencions? No amaga tot això el desig d’omplir el sòl rústic de Menorca d’habitatges per tot arreu com ja es fa a Mallorca, Eivissa i bona part del litoral de la península? No seria que els promotors de la bodega volien altra cosa i no una inversió en vinyes? Perquè no ho aclareixen tot i que semblen tenir pàgines i pàgines a la seva disposició?

La veritat és que no ho se, i se’m fa difícil fer judicis de valor sobre per què han desistit d’intentar fer la bodega (ni tan sols han presentat el projecte, no se com poden dir que el PTI els ha impedit) però el que si és cert és que llegint la premsa és impossible trobar una sola raó objectiva de quin és o ha estat el problema, només titulars sensacionalistes, opinions oportunistes i manipulacions interessades, potser per tal d’aprofitat la crisi econòmica global i crear un estat d’opinió favorable, a l’espera que a les properes eleccions hi hagi canvi de majories al Consell i puguin modificar el PTI per omplir el camp d’habitatges, tot i que si això és el que ha de salvar l’agricultura, arreglats estan els pagesos.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb