La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

I si hagués mort un ciclista?

joem | 29 Agost, 2007 19:38

Ja fa 4 dies que el jugador de futbol Puerta va caure perdent el sentit mentre jugava un partit amb el seu equip, deixant de banda que em sembla que el tractament que li estan donant el mitjans de comunicació, tant esportius com d’informació general em sembla absolutament desmesura, ja que crec que estem a una passa de que el declarin màrtir i sant, quan l’únic fet que s’ha produït es la lamentable i trist molt d’una persona, en aquest cas un esportista, cosa que no deixa de ser relativament natural.

Però el motiu d’aquest post no es la reflexió anterior, sinó els dubtes que se’m plantegen arrel de la sobtada mort d’un esportista, en aquest cas un futbolista jove i amb molt de futur i qualitat i a partir d’això m’imagino una situació en la qual els fets no passen a un camp de futbol sinó a una carretera, i amb un relat dels fet que podria ser com segueix:

“Ens trobem en els primers quilometres d’una etapa tranquil·la del Tour de França, els corredors roden agrupats i sense massa velocitat, de cop un dels corredors d’un dels equips punters espanyols s’atura a la vorera, es doblega, sembla marejat i s’estira a terra; un dels seus companys que el veu s’atura ràpidament i l’ajuda, ja que sembla que és el primer que es dona compte de la gravetat del que passa. Ràpidament arriben els metges i el ciclista es evacuat en ambulància cap a l’hospital més proper, i des del primer moment i a la vista de les cares dels metges ja es percep la gravetat de la situació. El primer part ja parla de diverses aturades cardíaques i de l’estat crític del ciclista; situació que es va perllongant durant quatre dies sencers, sense que el corredor es recuperi en cap moment”.

Us podeu imaginar una situació o uns fets així? Jo sí i no tinc el més mínim dubte que a partir del segon i tercer dia haguessin començat els articles, les columnes d’opinió tant a la premsa esportiva com la general parlant de doping, d’abús de substàncies perjudicials per a la salut, etc. segurament sense dir o posar en dubte en cap moment que el ciclista anés dopat, però lligant de forma directa o indirecta els efectes del dopatge amb la parada cardíaca, i tot el ciclisme hagués estat novament marcat per el dubte i l’ombra del dopatge i la trampa, assenyalat amb el dit acusador per tota aquest grup que ara es desfan en elogis i lloances cap a l’esportista mort.

Però no ens hem de preocupar, en aquest cas no ha estat un ciclista, i com ha de ser, com es lògic, natural i just, ningú ha insinuat res de tot això, ningú ha posat en dubte l’honradesa ni la innocència del futbolista; perquè idò si o haurien fet amb un ciclista? Quin mal ha comès el ciclisme per ser víctima d’una persecució completament desproporcionada i absurda que ha acabat marcant als ciclistes com una espècie de “yonkis” drogats?.

Només vull recordar que el bo d’en Rasmussen va ser expulsat del Tour simplement perquè era culpable de ser sospitós, res més, cap prova, cap indici, cap positiu en un control anti-doping (i segur que ell tot sol ha passat més controls que tota la plantilla sencera del Sevilla o de qualsevol altre club de futbol); això sí, en Rasmussen a més de ser culpable de ser sospitós, no es guapo, ni mediàtic, i a més a més està casat amb una mèxicana...

Comentaris

Re: I si hagués mort un ciclista?

Víctor | 29/08/2007, 23:43

Idò no ens estranyi que hi hagués dopatge per enmig. Jo no hi conec, però sí que és molt sospitós que aquest futbolista patís sis infarts tenint el cor pressumptament sa, tenint 22 anys, i a més practicant d'esport...

Això del dopatge és un apartat més d'aquest tema que "dóna tant de sí", a un altre blog criticaven (i no sense raó, al meu parer) que aquesta mort hagi tengut una repercussió tan grossa i que els mitjans "seguesquin" el joc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb