La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Doping i futbol

joem | 08 Desembre, 2006 09:31

Ahir el diari francès “Le Monde” publicava una sèrie de denúncies i implicava a diversos clubs de futbol espanyols i catalans amb el dopatge, ja que eren clients del dr. Eufemiano Fuentes (el mateix de la “Operación Puerto” i l’apartament del Tour i la competició de més 40 ciclistes que no poden córrer des del mes de maig).

Ahir ja em va sorprendre el tractament que donaven a les informacions les diverses televisions i ràdios, tots més interessats amb el desmentit i les futures reclamacions judicials dels equips que en el fons de la noticia, poc importava si era o podia ser cert o no, lo realment important era que tots ho negaven i ho negaven amb força, això era realment el missatge que calia transmetre: això es una enrabiada dels “gavatxos” perquè tots tres equips ens hem classificat a la Champions.

Com és lògic, avui he anat directe a veure el tractament que els diaris esportius donen a la noticia, m’imaginava els diferents diaris (Marca, As, Sport), autèntics martells d’heretges contra el dopatge, paladins de la neteja de l’esport, d’extirpar el càncer del dopatge del ciclisme i de l’esport, posant en marxa els seus equips d’investigació, intentant esbrinar què hi ha darrera de les informacions publicades, demanant que es tregui fora del futbol els corruptes i mancats d’ètica esportiva i no se quantes coses més.

I que em trobo? Doncs sorpresa! Res de tot això, tots tanquen files en la suposada fòbia dels francesos, que mitel’s que dolents!!! ja varen voler implicar en Perico Delgado i en Rafa Nadal, serà possible? Com es pot ser tan dolent? Com poden unes fletxes uns signes, unes creus o uns cercles implicar algú? Que mostrin les proves!!, exclamen i demanen els diaris. Fins i tot el “combatiu” As que ha convertit la persecució contra els ciclistes en un dels seus objectius editorials, calla i només publica la negativa dels quatre clubs, res d’opinió, investigació o banyar-se, vull creure que estan de pont i quan tornin començaran la seva investigació fins a concloure amb una sèrie espectacular del tipus “Así se dopa un futbolista”, seran capaços? Em jugaria el sou a que no, una cosa són els “desgraciats” ciclistes i una altre els “senyors” futbolistes.

Per què no varen demanar el mateix fa 6 mesos quan varen crucificar i “matar” esportivament tants ciclistes? Ara no valen signes, creus, ratlles, noms en clau i tot el que al maig si servia: que el ca den Basso es diu Birillo: crucifixió!, Que a Gutiérrez li diuen el Bufalo: crucifixió!, que el manager den Ulrich es diu Ruddy i la fitxa posa “el hijo de Rodicio”: crucifixió!, que te diuen “clasicomano”?: mare meva, crucifixió!. Podríem seguir així fins a més de 40 ciclistes que varen ser apartats del Tour, de les curses posteriors, molts d’ells acomiadats dels seus equips, mentre aquest diaris que ara demanen proves llavors no demanaven proves, sinó ètica, neteja, exemple pels més joves.

La hipocresia és tan brutal que no se que més es pot dir, per uns (els ciclistes) hi ha prou amb quatre paraules, quatre “alies” i noms de cans, pels altres (els futbolistes) presumpció d’innocència fins al final, i el final com be sap en Gurpegi pot ser el Suprem 3 o 4 anys després (encara ara el Marca diu presumpte dopatge den Gurpegi, quan fins i tot el Suprem ha confirmat les sentències).

Ah! Espero amb impaciència les opinions den Juan Mora a l’As.

Comentaris

Doping i futbol

Montse | 11/12/2006, 13:49

Que volen proves? Per què? Per desprès donals-hi un premi?

Ara sé que m’estic ficant a la boca del llop, però...no és una prova un video en el que es veu en Cannavaro “enxufat” a una agulla juntament amb altres companys de selecció (i a sobre fent bromes sobre el tema)? I quina ha estat la seva “pena”? Baló d’or 2006. Genial!!!!

Ja sé que que del video de l’Italià ja fa molt de temps, i que el premi del Baló d’or és d’ara i a més no és un premi oficial, sino que l’otorga una revista esportiva; però no és menys cert que aquest premi té un prestigi pel que lluiten molts futbolistes cada temporada.

Proves? Nah, quan parlem d’esports que mouen tants diners com el futbol i clubs tan majoritaris com Madrid i Barcelona...ni la prova més fiable que es trobès, aconseguiria canviar les coses.

Doping y futbol

Joan Tugores Bennassar | 08/12/2006, 18:45

Lo unic que em queda a dí es Fills de pxxa,sempre rebém els mateixos

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb