La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Els avions de la CIA

joem | 19 Novembre, 2006 17:22

Aquests dies s’ha presentat el llibre “CIA Airlines” un llibre d’investigació escrit per periodistes del Diari de Mallorca, tothom guanya premis i més premis i s’acumulen felicitacions i enhorabones per un diari local que “va posar la CIA contra les cordes”.

Sembla com si tothom oblidés que sense un grup d’spotters i les xarxes horitzontals que avui en dia signifiquen Internet, els foros, els grups de noticies, les pàgines de fotografies i els blogs, tot això no hauria passat.

Sense la web d'Airliners.net, sense els “penjats” que relacionen avions sospitosos amb companyies inexistents, sense els spotters de Palma o de Glasgow que pengen fotos de tots els avions a la xarxa, en definitiva, sense aquesta foto que va fer que a la televisió d’Alemanya, a la ZDF es creguessin la història que els hi contava un tal Jaled El-Masri, que deia que amb aquest avió que hores abans estava estacionat a Palma, l’havien segrestat i empresonat a Iraq.

Sense aquella primera foto meva, feta 3 hores abans que el avió partís cap a Skopje a segrestar-ho, possiblement El-Masri hagués seguit essent considerat “una persona que diu que l’han segrestat, però creiem que només busca sortir a la tele”, tal com em va dir el director del programa d’investigació de la ZDF i potser la CIA encara continuaria organitzant vols i segrestant persones d’arreu del món.

Vull per tant des d'aquí fer un petit homenatge als spotters, als de Palma, als de Glasgow i Barcelona, a aquells internautes que molt abans que esclatés l'escàndol ja em demanaven i creuaven entre ells informació sobre el famós avió N313P i altres llistes d'avions sospitosos que després varen servir als periodistes per estirar el fill i desfer la trama, sense tots ells cap periodista hagués desentrellat la veritat.

Comentaris

Re: Els avions de la CIA

Biel | 19/11/2006, 18:31

Pep, estic totalment d'acord amb la teva opinió, sense el suport de nosaltres els spotters no hagués estat posible fer aquest llibre ni la meitat de les pàgines de diari que es varen escriure al seu moment. Vosaltres vareu decidir colaborar amb els perodistes amb les fotos i donant informacions que potser mai haurien sortit a la llum. Em crida l'atenció que al llibre es parli de tres spotters, però en canvi no se'ls hagi convidat a la presentació del llibre ni els hagin fet arribar un exemplar. Aquest tema ha servit per donar prestigi a un diari i a uns periodistes que tal vegada segons la meva opinió podrien haver estat un poc més agraïts amb la gent que els hi va proporcionar gran part dels continguts. Jo vaig aportar el meu granet de sorra quan vaig averiguar que el ATR 72 havia volat per la CIA, però qui té el mérit és la persona que va fer la foto per estar en el lloc i en el moment adequat per poder fer la foto.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb