La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Govern: Ineptitud o Mentida?

joem | 27 Octubre, 2006 22:25

Aquests dies estic assistint entre atònit i sorprès a diferents declaracions del conseller de Medi Ambient, Jaume Font, a les quals es posa medalles a ell i al Govern de les Illes Balears, presumint i assegurant que aquest hivern per primer cop es netejaran les platges de les illes, que és una actuació exemplar, que entre setembre i abril es netejaran 41 platges de Menorca, que això no s’ha fet mai.

Quan vaig llegir aquestes declaracions del conseller i se’m va passar la sorpresa, em vaig començar a demanar que estava passant i em vaig fer vàries preguntes:

- És possible que el conseller no conegui que a Menorca això es fa des de fa set anys?.

- Cap dels seus assessors o tècnics li ha dit que a Menorca hi ha un Consorci per a la Neteja de Platges?.

- Potser no sap ni li han dit que a Menorca aquest consorci te un pla per que aquesta neteja sigui el més ecològica possible (es deixen les algues fins que comença la temporada d’estiu, es retiren i un cop passat l’estiu es tornen posar a les platges més fràgils, que a la majoria de platges no es passa cap màquina i la neteja és manual)?

Sant Tomàs fa 2 anys en ple hivern, ben neta, encara que Font digui que aquest hivern es fara neta per 1er cop.

- Ningú li ha dit que a Menorca no es netegen 41 platges, sinó 94 (catalogades com a urbanes, verges i verges amb molta pressió) i que es fa durant tot l’estiu i l’hivern segons l’esmentat pla?

- No sap que s’utilitzen tot terrenys i zodiacs per arribar a les cales més inaccessibles i que es retiren tones de fems cada hivern?

- És possible que un conseller que ha estat batle d’un poble molt a prop de la mar, no conegui que la neteja de les platges és una competència municipal i que sis dels vuit ajuntaments de Menorca tenen un consorci amb el Consell per fer aquesta neteja?.

Costa creure que això sigui possible. El més lògic és que fins i tot no coneixent la resposta d’alguna de les set preguntes anteriors, alguns dels seus assessors, tècnics o càrrecs de confiança li deu haver dit: “Senyor Conseller que tot això a Menorca ja ho fan des de fa set o vuit anys”.

En qualsevol cas, com que jo tot sol no puc desentrellar l’embolic que em provoquen les preguntes anteriors, només queden dues alternatives:

a) L’equip de tècnics i assessors de la Conselleria de Medi Ambient no tenen ni idea del que passa a les altres illes, o al menys a Menorca, cosa molt habitual a Mallorca i al Govern.

b) El Conseller Font sap perfectament el que es fa a Menorca, que les platges (fins i tot les més salvatges) fa anys que es fan netes tots els hiverns, i malgrat això diu el que diu a la premsa sabent que és mentida i per enganyar els ciutadans, especialment els menorquins.

No se quina de les dues opcions és més terrible, però en qualsevol cas no se m’ocorre cap altre. Si no és això, algú te alguna idea del que passa?

Comentaris

Informació

Lluís | 17/11/2006, 13:20

Si això és realment cert, s'hauria de fer una carta de protesta "informant" al
Govern de Mallorca, perdó... de Balears, del que passa a Menorca. O potser
Menorca és només Ciutadella?

Silenci d'esquerres

Bep | 14/11/2006, 17:28

Concient que a Menorca aquestes neteges de platges es realitzen fa molt d'anys, NO ES POT ENTENDRE el SILENCI del governants del Consell Insular de Menorca i de cadascun dels ajuntaments. Sabent que el Govern de Mallorca (Balears)s'apropia d'una inicitiva que es segueix realitzant els nostres governants callen i otorgen. Mentres tant nosaltres, els ciutadans, paguem una neteja dos cops.
Enhorabona a Font per la gugesca bruta i sense oposició. Si hem de cercar culpables no hem d'anar a Mallorca aquest cop, els tenim aquí, a totes les administracions locals i insular de Menorca.

Platges de Menorca

Nofre | 14/11/2006, 14:56

No us equivoqueu. En Jaume Font ho sap tot perfectament del que s'esdevé amb les platges de Menorca, simplement ha fet la següent equació: A (Apropiació dels mèrits aliens) - B (crítiques dels que se n'adonin del reobatori) = saldo positiu, ja que A és molt superior a B.

Cert , ben cert es que menteixen

Xavier | 13/11/2006, 19:38

El Govern de les Illes Balears n'es ben concient del que es fa a Menorca, si més no queda ben clar a les ponencies presentades a les II i III Jornades de Medi Ambient (anys 2001 i 2004) celebrades a Palma de Mallorca i subvencionades per la Conselleria de Medi AMbient del Govern de les Illes Balears. No tenen els seus tècnics assesors cap exemplar pel senyor Font?.
Així mateix, a al VIII CONGRESO Y EXPOSICIÓN INTERNACIONAL DE PLAYAS celebrat a Santander l'any 2005, el senyor Ventura Blanch, director genral de la conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, tingué la posibilitat de escoltar una ponencia realitzada pels tècnics del servei de platges de Menorca i posteriorment canviar impresions al respecte. També aquest servei mancomunat guanyà un premi (2002) a nivell autonòmic sobre gestio mancumunada, oferit per l'associació de municipis de les Illes Balears.
Evidentment saben ben bé que es fa a Menorca, i saben que la competència no es seva, sino que es municipal, quedant ben especificat a la Llai de Costes.
Simplement menteixen, i es dediquen a repetir la mentida.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb