La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

La Cova de les Bruixes

joem | 02 Setembre, 2006 14:13

Per que “la Cova de les Bruixes?, segurament aquest hauria haver d’estar el primer post de tots, un post de presentació, d’explicació i invitació a participar, però al principi no estava segur de que el blog, superés la fase inicial i sobrevisqués els primers dies o setmanes, que per a la majoria d’espècies són els més durs i difícils. Ara, passats un parell de mesos i veient que ha sobreviscut, m’he decidit finalment a fer la presentació.

Primer de tot, m’agradaria explicar el motiu del nom, la Cova de les Bruixes és un lloc amagat i recòndit de la costa nord de Mallorca, lligat i proper a altres llocs igualment únics com el torrent de Mortitx, el Rafal d’Ariant, la Male, Pedruixella, Lavanor... És un món de pedra i roca, de natura salvatge i d’una gran força; un d’aquests llocs que no són fàcils d’oblidar; és en definitiva un petit homenatge a les zones de Mallorca que més m’agraden.

La Cova de les Bruixes a Ariant, sempre impressionant

Però a més a més les coves de les bruixes per a mi són el símbol d’un dels espais i d'una gent que probablement al llarg de l’historia més han representat la Llibertat, així amb majúscules; la Llibertat, front a l’opressió d’una societat absolutament injusta i desigual; la Llibertat, en el nom de la qual, varen morir milers i milers de persones, la majoria dones, a les que cremaven com a bruixes, davant la impossibilitat de la societat per acceptar-les com a persones lliures.

Aquelles dones i homes que es reunien a coves i indrets amagats per celebrar els akelarres, que crec que són uns dels actes més lliures que ha viscut la nostra societat en molts de segles, festes de llibertat i contra el sistema, en les quals no participaven ni els nobles opressors, ni els cavallers (quina paraula més fastigosa, i pensar que encara avui es considera un mèrit que et diguin que “ets tot un cavaller...”), ni per suposat els capellans o els frares, representants de l’església . Eren festes del poble i per el poble, on es començava qüestionant al senyor del que eren feudataris i acabaven qüestionant el capellà, el bisbe, el rei i al propi deu. Això lògicament no es podia permetre per què posava en risc el sistema d’esclavitud existent i milers i milers de dones varen ser cremades i assassinades a fogueres o mentre les torturaven.

El nom d’aquest blog pretén ser també un record a aquella gent que va morir per defensar el que creien i defensar-se del que els hi volien fer creure; ser un petit espai de llibertat on podem parlar del que voldrem, encara que jo em centraré en els cinc temes que més m’agraden: la natura, el ciclisme i l’esport, els avions, els viatges, i el territori i la política (que crec que a les Illes i a tota la Mediterrània van cada cop més units), i de qualsevol altre tema que vagi sorgint.

Així que esteu convidats a escriure, a participar, a opinar, a discrepar, a sortir-se del camí marcat, a protestar, a fer que aquesta Cova de les Bruixes sigui un espai de llibertat, com aquelles coves on es feien els akelarres i on eren benvinguts els fugitius, els revolucionaris, els heretges, les bruixes, els llibertaris i qualsevol altre que volia gaudir de la vida en llibertat, de la vida en plenitud.

Podeu passar i buscar lloc per seure, que pot ser avui ens visita el Dimoni... I si no, tanmateix ens ho passarem millor que amb Deu i els seus sants i àngels.

Comentaris

Plou i fa Sol

Ibèria Soler | 28/04/2013, 17:42

Unes bruixes bones i herbolaries d' estar per casa, penjarem aquest blog a la nostra pàgina perque ens hem sentit representades i justificades en les teves paraules i perque tenim un amor incondicional per Ses Illes !!

Cremats

Joem | 16/09/2006, 18:39

Segur, tu i jo teniem reservat lloc a la foguera. Pero potser valia més una nit d'akelarre que tota una vida gris

Cremats

Neus | 14/09/2006, 17:32

Vull començar felicitant-te. Felicitant-te pq has aconseguit crear el que volies, un espai on es respira llibertat. Un espai on recórrer tots els que com jo, cada dia busquem una notícia, una veu, una espurna de realitat en aquest món surrealista en el que vivim. Saps? Una de les coses que em segueix enamorant de tu, és la manera que tens de veure les coses, no sé si dir objectiva o .. realista o .. sincera o .. transparent .. aquesta manera de veure la vida. Uhm .. del cert sé que si tu i jo haguéssim viscut en època de caballers, ens haguéssim trobat a la foguera ;)
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb