La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Palma, cada dia un poc pitjor

joem | 24 Agost, 2006 20:16

Ens diuen que no queda sol per edificar, que no hi ha sol llest per a construir, que els joves no poden accedir a l’habitatge, que la culpa de tot es de la manca de sòl... Qui no ha escoltat repetits tots aquests arguments una i mil vegades?.

Malgrat aquest romanço que ens conten i ens repeteixen, la realitat es molt diferent, hi ha molt sòl disponible en el mercat, el que passa es que esta en mans de promotors que el retenen fins que creuen que pot rendir mes plusvalues: hi ha molt sòl urbanitzable a Mallorca, hi ha molt solars buits al sòl urbà a tota l’illa (sòl vacant), però a més a més hi ha moltíssim sòl actualment ocupat per una o dues famílies, cases baixes (edificabilitat vacant), que dia a dia van caiguent en mans de promotors que esbuquen les velles construccions per aixecar-ne de noves, molt més altes, molt més denses, molt més “dures”, que poc a poc va omplint la ciutat, sense deixar els “forats” que fins ara oxigenaven els barris més densos.

Tot això fa que la ciutat sigui cada vegada més i més inhabitable, menys amigable, menys humana, això esta passant no sols a Palma sinó també a la majoria de pobles de l’illa, desapareixen les antigues cases i plantes baixes, amb pati i hort interior i en el seu lloc apareixen grans blocs de pisos, això passa per tot, però al barri de Foners passa a cada cantonada i esta canviant de forma irreversible la fisonomia del barri.

Tal com es pot veure a la foto, fins fa molt poc, aquí vivia una única família, amb el seu hortet posterior, el seu pati amb un taronger o un llimoner i amb un regust i una forma de viure de ciutat de tota la vida. Ara ja només hi ha un forat on treballen les màquines i molt aviat hi haurà un bloc de pisos o apartaments, amb quatre, cinc, sis o set plantes, i on abans vivia una sola família, ara viuran... quantes? Potser 10 o 12, però mentre tant tots a Palma viurem una mica pitjor, això sí, uns quants hauran guanyat un bon grapat de milions.

Comentaris

pisos deshabitats

jaume | 25/08/2006, 10:00

I no oblideu la gran quantitat de pisos deshabitats i segones residències que hi ha a Palma i a Mallorca. Alguns només s'ocupen un parell de setmanes a l'any, però molts d'altres es mantenen desocupats no se sap amb quins obscurs motius.

Planeamiento urbano inexistente

Pouet | 25/08/2006, 07:51

Palma debe de ser una de las Pocas ciudades españolas, capitales de provincia, que no tenga claro como y cuanto quiere y puede crecer. Se está haciendo una ciudad a retales, sin una planificación clara, pública y para muchos años. Como ciudadano desconozco el máximo de población que puede asumir Palma, el número de centros de enseñanza que van a ser necesarios y el lugar en donde se harán, el número de centros de asistencia sanitaria y donde se ubicarán, las zonas verdes con que vamos a contar, las vías de comunicación que se harán para que los ciudadanos puedan desplazarse, los transportes públicos con que contaremos, el costo del mantenimiento de todo esto, el consumo de energía previsto, el consumo de suelo, el consumo de agua,... Palma y sus ciudadanos necesitamos saber la respuesta a estas preguntas, para no sentir, día a día, la amenaza de un urbanismo envolvente, agobiante, que nos quita la vida poco a poco.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb