La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Ara sí! Salvem sa Ràpita-es Trenc

joem | 30 Abril, 2012 14:53

La xifra és un poc el de menys, per que era molta gent, moltíssima més de la que els organitzadors pensaven quan varen convocar per fer una cadena humana que enllacés la Ràpita i ses Covetes, a Campos. Segons el Mundo eren 5.000, segons l’Ultima Hora 15.000, en mig les estimacions més conservadores dels propis organitzadors que xifren en 8.000 les persones que havia a la platja.

Aquesta quantitat de gent hauria bastat no per fer una cadena entre ses Covetes i sa Ràpita, sinó per fer-ne 5 o 6, i va acabar que més que una cadena humana el que es va produir va ser una autèntica marea humana, gent i gent cobrint tota la platja sense discontinuïtats, i quan els primers ja havien arribat al final de la platja encara havia milers de persones sense poder sortir a fer la passejada.

Milers de persones no podien ni començar a caminar per formar la cadena humana (Foto Biel Perelló)

Aquesta gran quantitat de gent estava allà per mostrar el seu rebuig envers el projecte de fer un macro hotel de 1200 places just al costat de la platja de ses Covetes i l’ANEI des Trenc; i segurament no es podria explicar aquesta gran manifestació ni el rebuig a tots els àmbits socials que està rebent el projecte sense considerar que es Trenc ja no és una platja verge, o millor dit, es Trenc no es només una platja, un ecosistema molt valuós i l’últim gran arenal que queda a Mallorca. I dic que no és només això perquè es Trenc és molt més que això, es Trenc és un mite, un símbol de Mallorca i de les Illes, talment com la serra de Tramuntana, Lluc, la Seo o el castell de Bellver. Fa més de trenta anys es va salvar de la destrucció absoluta gràcies a vàries campanyes encadenades i organitzades des del GOB, i finalment va ser declarat ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès). Després també va ser declarat LIC (lloc d’Interès Comunitari), ZEPA (Zona d’Especial Interès per a les Aus) i finalment ha entrat a formar part de la Xarxa Natura 2000 i és un espai important d’aquesta xarxa europea d’espais protegits.

Ara, amb l’excusa de la crisi, el PP vol tornar a intentar destruir el seu entorn, ja que com be s’omple la boca el conseller Company, el cor no pot ser tocat. És evident que la platja, les dunes i la zona humida estan protegits i formen part de la ja esmentada Xarxa Natura 2000, i per tant estan protegides, però un ecosistema, una zona natural és molt més que els seus límits estrictes i no hi ha cap dubte que un hotel d’aquestes dimensions amb capacitat per 1200 persones, amb el personal, els cotxes, tot el moviment que això comporta, significarà la mort definitiva d’aquest espai natural que a més és, juntament amb Formentor, les dues postals més venudes per totes les agències i touroperadors que comercialitzen l’illa.

La gent omplint la platja de ses Covetes (Foto Biel Perelló)

Fa molts d’anys, a part de la pressió que vàrem fer sobre els polítics locals, hi ha haver unes accions amb molt èxit, que varen fer que ens acusessin d’anar contra els interessos d’aquesta terra, com si aquesta terra fos el ciment que intenten escampar per tot arreu. Probablement algunes de les accions que més ressò varen tenir va ser la repartida de milers de tríptics, no als ciutadans de Mallorca, que ja coneixen el problema, sinó als turistes, als visitants quan arribaven a l’aeroport, explicant que no tornessin a Mallorca per què malgrat tota la publicitat institucional la veritat era que volien destruir la millor platja de Mallorca.

Llavors no havia xarxes socials i aquesta acció tan “antipatriota” va ser recollida per molts diaris europeus creant-li al govern, als hotelers i als touroperadors autèntics mals de panxa. Avui amb les xarxes socials, tots tenim amics al Facebook, al Twitter, a qualsevol altre xarxa, amics no només d’aquí, sinó també de la península, d’Europa, d’arreu el món.

Ara com fa molts d’anys: Qui estima Mallorca no la destrueix (Foto Biel Perelló)

Això els hi pot fer més mal que qualsevol altre cosa, no ens enganyem, als polítics, als hotelers, als que de veritat comanden a aquesta terra, es Trenc, el Salobrar, ses Covetes, sa Ràpita, les dunes o els ocells els importen un prebe, però el percentatge d’ocupació dels avions, la ratio de dies per turista, l’ocupació mitjana als hotels, això no, això és el que més els interessa. Ataquem idò per aquí, pengem en els nostres murs la noticia, les novetats, les fotos amb la platja com quedarà i demanem als turistes que aquesta és la realitat, que no vinguin que no tornin; hem d’anar als touroperadors (de forma virtual) i els hi hem de dir que rebrem als turistes a l’aeroport, que els hi direm que els han enganyat, que haurà un tríptic per cada turista.

Quan aquestes agències comencin a queixar-se al mini-conseller de turisme, al fatxenda de la “banderota” de Palmanova veureu com les coses canvien, no els interessa gens el medi ambient, però si els turistes.

Si fa 30 anys només amb “cartes al director”, tríptics, manifestacions i similars ho vàrem aconseguir, no tinc cap dubte que ara, fins al darrer diari de Suècia o de Baviera, la darrera web de viatges o turisme de Manchester o d’Hamburgo han d’acabar fent-se ressò de que a Mallorca, aquella Mallorca a la que viatgen millions de veïns seus cada estiu està en perill i vol ser destruïda per uns polítics mediocres i minúsculs, que no veuen més enllà del seu nas.

Per acabar un curt video de 7 minuts on es veu l’acte del dia 29 d’abril de 2012 a sa Ràpita, ses Covetes i es Trenc.

Han operat al rei? Jo tinc dubtes!

joem | 23 Abril, 2012 18:48

Fa deu dies ens va sorprendre a tots la notícia de la fractura del fèmur del rei d’Espanya en Joan Carles I. Reconec que des del primer moment em va interessar, no tant per el fet que estigués a Botswana o que estigués amb la seva amiga o caçant animals salvatges, com pel fet que tot d’una vaig detectar una tremenda mentida als comunicats de la Casa Real, els comunicats afirmaven que el rei no havia vingut en un avió medicalitzat i això ja em va estranyar, ja que el vol són 9 hores, però vaig pensar que ho havien portat totalment sedat i a una llitera; però no, posteriorment varen afirmar a tots els mitjans que el rei havia vingut assegut a la seva cadira de l’avió, sí! sí!, com llegiu, amb el fèmur romput en quatre parts, assegut a un petit jet privat durant nou hores com un passatger més.

Això, evidentment va activar totes les meves alarmes (jo em vaig rompre exactament el mateix que expliquen les gràfiques de la Casa Real quan tenia 26 anys, i fer 20 kms en ambulància va ser un dels majors suplicis que record, cada moviment d’un mil·límetre era un patiment, un crit de dolor), ja que és absolutament impossible que una persona amb el fèmur romput pugui seure a una cadira com si tingués romput un dit de la ma, per tant immediatament em vaig demanar per què mentien? Perquè no ha vingut en un avió-ambulància com fa qualsevol turista que te un problema de vacances a Mallorca? Per què no esperar 9 hores a que arribi un avió d’aquestes característiques i fer el viatge en condicions i no de qualsevol manera?.

Avions ambulància com aquests arriben a Mallorca casi cada dia a recollir turistes malalts o accidentats per portar-los cap al seu país

Des del primer moment vaig arrufar el nas i vaig pensar “aquí hi ha alguna cosa que no encaixa, ja que no tindrien perquè mentir en el trasllat si no fos per ocultar una cosa mes grossa”. Pocs dies desprès em va tornar sorprendre la miraculosa recuperació d’una persona de 74 anys, que ja va ser operada de la mateixa cama fa 8 mesos i que malgrat això 4 dies després deixava l’hospital com si l’hi haguessin operat d’una ungla del peu, com diria algú “raro, raro, raro”.

Com que no em vaig quedar convençut i segueixo pensant que les coses no són el que semblen, aquí teniu un vídeo amb una escena molt similar a la famosa escena del perdó a la porta de l’hospital, en aquest cas no va demanar perdó, sinó que es va acomiadar i agrair al personal de l’hospital on va ser operat del seu genoll el passat mes de juny, observeu les imatges amb atenció:

Què vos semblen les imatges?

El rei surt amb una cara demacrada, gestos de dolor, en definitiva “mala cara”, la mala cara que tenim tots quan estem dies a l’hospital; però el més important no és això, el més important és que el rei, després d’haver estar operat de genoll, no pot posar el peu en terra, no pot recolzar-se amb el peu, cosa totalment normal, una cosa es fer aguantar-te amb les crosses i altre cosa és posar el peu de la cama operada a terra i recolzar-se. Com podeu veure al rei li costa mantenir l’equilibri (tot el temps hi ha dues persones preparades per si el perd), al final intenta mig donar una passa, només una, però no es veu capaç i aquí s’acaben les imatges, suposo que immediatament es va seure a una cadira de rodes ja que es veu clarament que li costava mantenir l’equilibri i per suposat que no podia caminar dos metres.

Mireu ara les imatges de la famosa escena del “Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir”:

La diferència es com a mínim curiosa, no ho trobeu? Aquí surt caminant tot sol, no hi ha gent al costat per si li falla la cama (recordem que es la mateixa del genoll però amb una operació molt més important), però a més a més el tío camina com si res, i quan s’atura a demanar perdó s’oblida de les crosses i després parteix un altre cop, caminant sense problemes, tot sol; com ja he dit, sembla que l’han operat d’una ungla, enlloc d’una ruptura de fèmur. Però i la cara? Fa mala cara això sí, qualsevol Borbó que hagués de demanar perdó la tindria, però no te aquella mala cara del primer vídeo i sobre tot sorprèn la tranquilitat amb la que camina, tot sol, sense dubtes a l'hora de trepitjar amb la cama recent operada.

En definitiva, que no m’ho crec, que ens estan amagant alguna cosa grossa, molt grossa. Tan grossa com per haver inventat una operació de maluc?. Què ens amaguen? Evidentment no ho se, però veient els tres emails que en Diego Torres ha entregat al fiscal del cas Nóos, podria tenir alguna cosa a veure amb això? Han intentat amagar l’escàndol Corinna i l’abandonament de la reina amb una cosa més forta apel·lant a la “pietat” de na Sofia? Te a veure amb els negocis amb els amics dels emirats del Golf? Estan preparant l’abdicació?.

No ho se, és obvi que no ho se, però cada cop que aquests dies amb els canvis de temps, sento el meu fèmur fent de les seves i recordo el que amb 26 anys i essent esportista vaig patir aquells mesos, tinc més i més clar que aquest home que demanava perdó a la porta d’un hospital no s’havia trencat el fèmur quatre dies abans i sinó ho veieu clar, torneu mirar els dos vídeos i al primer veureu una persona recent operada, que no s’aguanta dreta, amb cara d’hospital i a punt de caure sense poder donar una passa i al segon veureu un personatge que fa un paper trist a una porta, però que camina gairebé sense problemes, amb les crosses d’adorn.

PS: Algú de vosaltres sabia que la “catolicissima” reina Sofia celebra la pasqua ortodoxa i no la catòlica? Per mi ha estat una altre sorpresa dintre de tot aquest embolic de mentides i mitges veritats.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb