La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Caçant en primavera... I la Conselleria de Medi Ambient?

joem | 28 Març, 2011 21:49

Aquestes darreres setmanes estem assistint a una campanya del Govern de les Illes Balears en la qual ens intenta fer veure que un dels objectius futurs d’aquestes illes és promoure el “turisme verd”, denominació que engloba diverses activitats com el turisme de natura, el “birdwatching” (observació d’ocells), el senderisme i d’altres activitats respectuoses amb el medi natural i que generen arribada de turistes sempre fora de la temporada alta.

El birdwatching o observació d’ocells és una de les activitats que diu voler promocionar el Govern de les Illes

Dintre d’aquesta línia podríem incloure l’assistència a fires de turisme ornitològic, la creació del centre ornitològic de la Gola a Pollença, el “Birding Calvià”, la presencia en fires o congressos de senderisme, la senyalització dels GR i els PR a la serra, l’edició de guies, la sol·licitud de la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial i d’altres similars que tenen com a objectiu promocionar aquest tipus de turisme, o això diuen, perquè sembla que la realitat és ben distinta ja que mentre ens fan creure a tots que això és el que es vol en el futur, el que es fa en realitat es permetre que en plena primavera es vegin escenes com la que mostra la foto.

En plena primavera grups de caçadors de caça a la zona de Cases Velles a Formentor, una de les zones de més interès paisatgístic, turístic i ecològic de l’illa

Aquesta foto és d’ahir mateix, 27 de març, mentre un grup d’ornitòlegs observava el pas de rapinyaires migrants, diferents grups de caçadors no varen deixar de passar amb les seves escopetes, els seus trons, els seus cans amollats, creuant camps de conreu i garrigues, on aquests dies estan criant moltes espècies d’aus o mamífers que viuen a Mallorca. L’activitat és “legal” ja que es tracta d’un vedat de caça intensiva, on s’alliberen espècies de granja com faisans, guatleres i perdius, que teòricament són les que cacen aquests “Robinsons Crusoes” i els seus cans, que també podrien anar al mercat de l’Olivar i disparar als pollastres i conills engabiats, no?.

La realitat és que el mal que aquesta activitat realitza a tota la zona de Formentor és brutal, soroll, abandonament de nius, dispars “per error” a espècies que no són de granja, turistes que queden bocabadats veient aquests “comandos” perseguint ocells que al seu país estan protegits, molèsties als excursionistes (sí, aquests que també es vol promocionar), etc.

I mentre tant que fa el Govern de les Illes Balears o la Conselleria de Medi Ambient (dirigida per el PSM, un partit que es diu ecologista)? Res, anar a les fires, sortir a fotos i dir que el turisme verd és el futur.

I modificar la llei de caça perquè no es puguin pegar trons al camp en primavera?

Com diu???? El Conseller no està, ni se l’espera.

SORTU, una altre atemptat democràtic

joem | 24 Març, 2011 19:24

Un altre vegada més, i van ja vàries, el nostre suposat estat de dret queda en evidència: el tribunal suprem, ha dictaminat que Sortu i ETA són el mateix i que per tant no pot ser acceptat com a partit polític i en conseqüència no es podrà presentar a les properes eleccions municipals i forals a Euskadi i Navarra, en definitiva a la part sud d’Euskalerria.

Com es pot donar solució a un problema enquistat des de fa anys i anys, més de 30 ja, si cada vegada que surt una alternativa democràtica i pacifica es desqualifica i elimina argumentant que són els mateixos? Com es podrà integrar a la societat “normal” i pacífica d’Euskadi tota la gent que ha votat, que ha estat afiliada, que ha militat, en definitiva que ha format part d’organitzacions o grups de l’anomenat Moviment Basc d’Alliberament Nacional?

Aquest moviment ha aglutinat entre 100.000 i 150.000 vots a les diferents eleccions en que l’han deixat participar a les eleccions, cosa que va succeir fins a l’antidemocràtica llei de partits, que deixa fora del sistema a aquells que una part del mateix sistema decideix, en funció de que no creuen en aquest sistema, altrament dit constitució.

El logo de Sortu (crear, néixer) vol representar una sortida de sòl, però les forces de l’estat volen que a Euskalerria continuï la foscor

Com ja dic no acabo d’entendre quina és l’estratègia que tenen els partits espanyols per a acabar definitivament amb el problema basc, sembla que ETA està definitivament acabada, però s’haurà de trobar una sortida política i social, una sortida de participació per a aquestes 150.000 persones, o les pensen deixar definitivament fora del sistema? Quan temps tardaria tota a aquesta gent a tornar muntar alternatives violentes ja que el sistema espanyol no els hi permet participar?

Es evident que tant els promotors de Sortu com els candidats provenen d’aquest moviment abertzale, és absolutament lògic, d’on han de venir? De la FAES? Del PP? Dels grups anti-abortament? És completament normal que siguin gent que ha estat a una o altre organització del moviment abertzale i tots tenen relacions familiars, d’amistat, han estat interventors o candidats de Batasuna, o de qualsevol altre partit del seu entorn. Com han de demostrar la “puresa de sang”? ja han renunciat a la violència, ja han rebutjat a ETA, això acabarà pitjor que els “autos de fe” contra musulmans, jueus i bruixes que corresponen a l’època més tèrbola i repugnant de l’estat espanyol, que ara volen reproduir contra més de 100.000 ciutadans.

El PSOE i el govern de l’estat em continuen defraudant, covards, sense valor per enfrontar-se a la dreta cada vegada més fatxa, arriba un moment en que no val la pena votar a un per què faci les polítiques de l’altre.

Retro-jets i logo-jets

joem | 14 Març, 2011 23:13

Fa una anys (i a vegades encara es diu) es coneixia com aerolínies “de bandera” a aquelles companyies aèries estatals que en molt de casos tenien el monopoli sobre els cels del seu país, companyies com ara Iberia, Air France, British Airways, Lufthansa, KLM, SAS, Alitalia, Sabena i tantes altres, que representaven al seu país tant com la bandera, l’himne, la selecció de futbol o el propi govern.

Aquestes companyies han anat complint anys, i moltes d’elles han celebrat aniversaris especials com els seus 75 o 80 anys pintant un o varis avions amb els colors clàssics que varen lluir les diferents companyies durant molts d’anys, els típics colors clars, amb panxes metàl·liques i una “cheat-line” més o menys aerodinàmica o que remarqués l’idea de moviment.

Un Airbús A-321 pintat amb els colors clàssics de Lufthansa, amb una cridanera cheat-line blava i taronja

Així, la majoria de companyies clàssiques han anat pintant aquests avions, anomenats “retros” perquè ens porten als anys d’or de l’aviació, quan volar era una cosa de “senyors” distingits que es podien permetre el luxe; una rera altre han anat apareixent aquests avions especials, des de Aeroflot a SAS, passant per altres com Iberia que ha pintat un dels seus petits A-319 , que veiem a aquesta espectacular foto del company Diego Ruiz de Vargas.

Poc a poc aquests avions “retro” han anat fent-se visibles als aeroports, sempre amb aquests colors clars, apagats, amb les cheat-line (anomenades així per l’efecte enganyós que tenien creant la impressió òptica de que l’avió era més llarg, més gros i per això es considerava un engany: cheat) fosques i les panxes grises o platejades, res a veure amb tots els colors i dissenys que apareixerien anys després.

SAS també te pintat “retro” un petit A-319, que queda estrany amb la cheat-line fosca pròpia dels anys 70

Com veieu a les fotos anteriors, el avions “retros” son tot el contrari als “logojets”, avions normalment pintats amb motius publicitaris o commemoratius, plens de colors, dibuixos i fins i tot fotografies com aquests dos espectaculars avions, en un cas un anunci de caramels i en un altre publicitat institucional del País de Gales.

Brillant logojet de TUI, amb publicitat dels dolços Haribo

Un preciós logojet de BMI-Baby amb publicitat institucional de turisme de Gales

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb