La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Contador innocent ??

joem | 15 Febrer, 2011 21:09

A l’any 2006 i a un altre article d’aquest mateix bloc, ja em preguntava que passaria quan la “bolla negra” del suïcidi col·lectiu en que s’havia convertit tot el que rodeja el control antidoping, arribés a senyalar al número 1, al millor del món o al menys de les grans voltes que és el que mou als grans mitjans de comunicació i atreu l’atenció de les masses.

Idò ja ho hem anat sabent al llarg d’aquests mesos, des que el famós 21 de juliol n’Alberto Contador (no deu tenir res a veure amb les bosses de sang marcades A.C. de l’Operación Puerto, tot i que tot el seu equip no només estava implicat sinó que era en bona part l’organitzador) va passar un control i va donar positiu amb clembuterol, a partir d’aquell moment ja hem vist el que va passar.

Primer la UCI va intentar amagar el positiu i no va dir res, callant i negociant sota la taula i d’amagat a veure com es podia ocultar el tema, fins que un mes després, algú del laboratori alemany, fart de veure com s’amagava el positiu, el va filtrar a la premsa del seu país. Després tot varen ser corregudes i en pocs dies el 24 d’agost la UCI comunicava a n’A.C. que havia donat positiu a Pau amb clembuterol.

El que va succeir després és propi d’una comèdia dels germans Marx: el solomillo, la carnisseria d’Irún, els picogramos, els científics, els ramaders bascos, els estrangers de l’equip que no mengen solomillo, la punteta que es guarda pel mateix dia que el Tour acaba al Tourmalet, les llàgrimes, el “Santiago y cierra España”, l’enveja de tota Europa pels èxits espanyols, el pobre i innocent al·lot que per segona vegada estava al lloc equivocat en el moment equivocat (talment com a l’Operación Puerto), les patètiques rodes de premsa, les amenaces de retirada, el ticket del solomillo, la reconstrucció del viatge...

Deu ser un solomillo basc? Deu tenir clembuterol? Es deu vendre a Irún?

Finalment el cas va arribar a la Federación Española de Ciclismo i al seu Comité de Competició i avui hem sabut el resultat: A.C. es innocent, la culpa és d’una maleïda vedella a la venda una carnisseria d’Irún, que des d’allà va continuar viatge fins a Pau en el cotxe d’en López Cerrón i va acabar a la paella de la cuina d’un autobús de l’equip (que dolents tornen ser els francesos que no ens deixen ni cuinar als hotels) i posteriorment al plat de n’A.C, fent pitar la maquineta del laboratori d’Alemanya que analitzava la sang d’en Contador.

Tal com va passar amb la UCI, la FEC també s’ha acollonat veient que aquesta vegada el ciclista marcat amb la bolleta negra era el número 1 i després de pressions fins i tot del president del govern de l’estat, l’inefable Rodríguez Zapatero, ha dictaminat tot el contrari del que la mateixa FEC havia proposat! Declarant n’A.C. innocent d’haver ingerit el clembuterol que havia a la seva sang.

No es podria haver pensat tot això molt abans? No es podria haver aturat abans aquesta bogeria de l’antidoping? Ha estat necessari que caigués el número 1 per què tots els directius que viuen del ciclisme i dels ciclistes salvin a un ciclista?

Sembla que sí, i qualsevol que em conegui o hagi llegit el que repetidament he manifestat a aquest bloc o a la premsa, sabrà que no estic en contra de que s’hagi exculpat a Contador, si no de que abans no es fes el mateix amb:

Basso, Pantani, Ricco, Beloki, Landis, Rasmunsen, Ullrich, Sevilla, Mancebo, Astarloza, Valverde, Jarsche, Scarponi, Caruso, Botero, Unai Osa, Aitor Osa, Hamilton, J.E. Gutiérrez, Marcos Serrano, Roberto Heras, Vicioso, Mancebo, Edo, David Etxebarria, González de Galdeano, Allan Davis, Nozal, Paulinho, Hruska, Cabello, Casero i tants i tant d’altres als que no se els hi va aplicar mai aquest criteri i als que es va enfonsar per sempre, molts d’ells deixant la bicicleta.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb