La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Un tsunami a la Palma

joem | 11 Febrer, 2011 20:11

Com haureu vist per el meu anterior post, he passat uns dies a la Palma, la major part d’ells amb molt mal temps, sense poder fer gaire cosa i no vaig poder visitar la part sud de l’illa, ja que em vaig dedicar més a la nord que és la més espectacular. Només una horabaixa que el temps semblava millorar vaig recórrer el sud, la zona que anomenen ruta dels volcans i Cumbre Vieja, volcans que varen estar en activitat fa molt poc temps.

Tota la zona de ponent de Cumbre Vieja és espectacular per la força amb que cau sobre la mar

La veritat és que el temps va tornar empitjorar ràpidament i no vaig poder veure massa la zona, però crida l’atenció per la forma en que les muntanyes baixen des de Cumbre Vieja fins a la mar, en forma de pendents i costers de més de 1000 m de desnivell (en algun cas 1700) que baixen des dels volcans apagats fins a la mar, donant una sensació bastant forta d’inestabilitat, com si allò s’aguantés no se sap molt be perquè, ja que no es veuen parets de roca o contraforts que ho sustentin, sinó que tot semblen materials fluixos.

Després una espessa boira em va impedir veure la part més sud de l’illa, la zona del Teneguía, i tot que vaig tornar a l’hotel amb la impressió de que la zona de Cumbre Vieja és un àrea complicada, i que les pendents d’aquells materials inestables eren massa fortes no imaginava tot el que es parla sobre aquesta zona de la Palma.

Arran d’un comentari, sobre l’enfonsament del sud de la illa, m’he adonat que hi ha multitud d’estudis, de simulacions, de models matemàtics, de documentals sobre els brutals efectes que l’enfonsament d’aquesta part sud de l’illa i la seva caiguda a la mar tindria sobre les Canàries però especialment sobre la costa est d’Estats Units i el Càrib, ja que es produiria un tsunami brutal que arribaria a afectar tota la costa d’Amèrica i bona part de la façana atlàntica d’Europa.

A Youtube hi ha moltíssims de vídeos aquí podem veure un documental amb subtítols en castellà documental amb subtítols en castellà i a aquest podem veure una curta simulació de com seria el tsunami que es produiria arran de l’enfonsament.

Si entreu veureu que cada vídeo porta a altres i podreu veure la gran quantitat que sobre el mateix tema hi ha al Youtube, és impressionant!.

Dues coses em criden l’atenció: Tot el que he vist i llegit no diu en cap moment “si això passes...”, sinó que diuen “quan això passi...” i la segona és que ningú fa cap referència als habitants d’aquesta zona de la Palma, que sense ser molts deuen ser uns 4 o 5.000 i totes les preocupacions són que passaria a Miami, Florida o la costa Est.

Pel be de tots, espero que això que tothom dona per fet que passarà en menys de mil anys, tardi molt més en ocórrer.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb