La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Platja de Palma i política

joem | 02 Setembre, 2010 10:58

Cada dia entenc menys als polítics, als hotelers, als empresaris.

Ara el president Antich també diu que no es farà cap demolició d'habitatges, els hotelers de la platja de Palma i de la CAEB diuen que això no va enlloc, que el pla està mort.

Em costa creure que ningú sabia de que anava el pla, que això els ha sorprès, des que el món urbà va evoluciona i algunes ciutats varen començar a tenir problemes seriosos (semblants als que pateix la platja de Palma), la solució sempre ha estat la mateixa, obrir espais, reduir les zones més saturades, esponjar i d’això tenim una llarga llista d’exemples dels que citaré només alguns més coneguts per tots:

Palma (casc antic): obertura de Jaume III, tallant tots els carrerons que el rodegen

Madrid: La Gran Via, en mig d’una trama dels Austries.

Barcelona: La Via Laietana: tallant el barri Gòtic

Paris: Els Camps Elisis, en mig d’una trama també medieval.

Totes aquestes operacions de rehabilitació o recuperació de les ciutats es varen fer lògicament esbucant cases, edificacions i altres elements urbans; no estic dient que a can Pastilla s’hagi de fer igual, el que em sorprèn es que des del president de Balears, fins als hotelers o veïns es sorprengui de que això sigui el que es vol fer a la platja de Palma.

Vista general de la zona de can Pastilla

Ahir, escoltant els hotelers, el vicepresident del govern, els veïns a les diferents ràdios vaig tenir la sensació de que de veritat pensaven que els 500.000.000.000 milions de les antigues pessetes serien per comprar elements ornamentals, per posar toldos, palmeres i plantetes; que els hotelers el que esperaven era que a cada un d’ells els hi donessin uns pocs milions de pessetes per cada plaça hotelera que tenen, per millorar-les i posar-les al dia i que el destí final d’aquesta xifra marejant de milions eren les butxaques i les comptes de resultats d’hotelers i empresaris de la zona.

En definitiva, crec que bo o dolent, el Pla Integral està mort i que Mallorca està deixant passar una oportunitat única per regenerar un espai urbà actualment degradat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb