La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Una impressionant lliçó den Carod-Rovira

joem | 17 Octubre, 2007 19:17

Dilluns passat hi va tornar un programa a la televisió pública estatal on una sèrie de ciutadans anònims realitzen preguntes als liders polítics. Un dels entrevistats era en Carod Rovira, el lider d’Esquerra Republicana de Catalunya que va donar una autèntica lliçó de democràcia i respecte, especialment amb els nacionalistes espanyols més tancats, que li negaven fins i tot el seu propi nom; gent que sí sap dir Giovanni, Zinedine, John o George però que es nega a dir Josep Lluís o Enric.

Com dic crec que en Carod-Rovira va estar “sembrat”, deixant en evidència aquesta Espanya monocolor, nacional, castellana i imperial amb la que molts no hi combregarem mai, plena de regusts feixistes i franquistes, des d’una bandera que mai serà la de tots els espanyols, sinó la dels feixistes del 18 de juliol, fins a una monarquia que va imposar el dictador Franco i que els demòcrates varen acceptar per que no quedava altre remai.

Pel que no ho hagi vist, crec que val la pena veure la lliçó que durant 39 minuts va donar en Carod-Rovira a la televisió espanyola, jugant en camp contrari i amb la majòria del públic en contra. Finalment vull manifestar que no crec que sigui necessari dir que mai he votat Esquerra Republicana, ni formo part d’aquest partit, però amb més Carods i menys Acebes crec que tot aniria millor a aquest estat que es diu Espanya i què només té futur en tant en quan sigui capaç de canviar cap a un estat amb molta més tolerància, respecte, llibertat i democràcia, com ja he dit amb més “Carods” i menys “Acebes/Zaplanas”.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb