La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Free Batasuna

joem | 07 Octubre, 2007 21:10

Les imatges que estem veient aquest dies a les diferents televisions i diaris són terribles i em retornen als anys posteriors a la mort del dictador, allò que hem anomenat “transició”, anys de grisos, de manifestacions, de detinguts, de registres a cases i seus de partits, d’empresonaments per defensar la fi d’un règim que intentava sobreviure al seu cap que havia mort un poc abans.

Ara assistim a la detenció de ciutadans per cremar fotografies, ninots o cartells del rei o que simbolitzen la monarquia, al setge a la seu de diversos partits “abertzales” bascos, a la detenció en massa i conjunta de tota la direcció de Batasuna, a la detenció de persones per haver convocades manifestacions, a les amenaces cap a tots els que no hi creuem ni creurem en la monarquia, en els Borbons o en aquest estat espanyol cada dia més ofegant i que sembla haver retrocedit 30 anys en el temps.

Al País Basc, com a Catalunya, una part molt important de la població ni se sent espanyola ni monàrquica, ni combrega amb una bandera que mai oblidarem va ser imposada després d’un cop d’estat i una guerra pel general Franco, i si la única sortida que te l’estat espanyol és anar detenint i tancant a tots els que posem en dubte aquests símbols i la legitimitat d’aquest estat, malament rai.

Quan escric això, deuen estar a la presó desenes de ciutadans bascos, acusats de pertànyer a ETA, quan no són sinó els dirigents dels partits bascos que intenten trobar una sortida a un conflicte que ja dura massa anys; sinó els deixen presentar-se a les eleccions... sinó els deixen defensar públicament les seves idees... sí per convocar una manifestació o fer una roda de premsa et tanquen... no sembla que quedin moltes opcions més que passar a la clandestinitat (com varen fer contra la dictadura) i recórrer a la violència.

I el que més m’entristeix de tot aquest retrocés democràtic i de l’ús diari de les llibertats, és que està sent dirigit i liderat per un partit que es diu d’esquerres, que sembla acomplexat pels continus atacs de l’extrema dreta i actuant en aquests temes com un partit centralista, repressor i mentider; només els hi demanaria on és l’Estat plurinacional del que parlava el president?

Per acabar vull sumar-me a la campanya "FREE BATASUNA " per aconseguir la plena llibertat de tots els bascos que estan sent detinguts i empresonats aquests dies per raons polítiques, i demanar la llibertat de tots ells i el lliure exercici dels seus drets individuals i col·lectius..

Ni un pres polític més!!. FREE BATASUNA

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb