La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Una impressionant lliçó den Carod-Rovira

joem | 17 Octubre, 2007 19:17

Dilluns passat hi va tornar un programa a la televisió pública estatal on una sèrie de ciutadans anònims realitzen preguntes als liders polítics. Un dels entrevistats era en Carod Rovira, el lider d’Esquerra Republicana de Catalunya que va donar una autèntica lliçó de democràcia i respecte, especialment amb els nacionalistes espanyols més tancats, que li negaven fins i tot el seu propi nom; gent que sí sap dir Giovanni, Zinedine, John o George però que es nega a dir Josep Lluís o Enric.

Com dic crec que en Carod-Rovira va estar “sembrat”, deixant en evidència aquesta Espanya monocolor, nacional, castellana i imperial amb la que molts no hi combregarem mai, plena de regusts feixistes i franquistes, des d’una bandera que mai serà la de tots els espanyols, sinó la dels feixistes del 18 de juliol, fins a una monarquia que va imposar el dictador Franco i que els demòcrates varen acceptar per que no quedava altre remai.

Pel que no ho hagi vist, crec que val la pena veure la lliçó que durant 39 minuts va donar en Carod-Rovira a la televisió espanyola, jugant en camp contrari i amb la majòria del públic en contra. Finalment vull manifestar que no crec que sigui necessari dir que mai he votat Esquerra Republicana, ni formo part d’aquest partit, però amb més Carods i menys Acebes crec que tot aniria millor a aquest estat que es diu Espanya i què només té futur en tant en quan sigui capaç de canviar cap a un estat amb molta més tolerància, respecte, llibertat i democràcia, com ja he dit amb més “Carods” i menys “Acebes/Zaplanas”.

Free Batasuna

joem | 07 Octubre, 2007 21:10

Les imatges que estem veient aquest dies a les diferents televisions i diaris són terribles i em retornen als anys posteriors a la mort del dictador, allò que hem anomenat “transició”, anys de grisos, de manifestacions, de detinguts, de registres a cases i seus de partits, d’empresonaments per defensar la fi d’un règim que intentava sobreviure al seu cap que havia mort un poc abans.

Ara assistim a la detenció de ciutadans per cremar fotografies, ninots o cartells del rei o que simbolitzen la monarquia, al setge a la seu de diversos partits “abertzales” bascos, a la detenció en massa i conjunta de tota la direcció de Batasuna, a la detenció de persones per haver convocades manifestacions, a les amenaces cap a tots els que no hi creuem ni creurem en la monarquia, en els Borbons o en aquest estat espanyol cada dia més ofegant i que sembla haver retrocedit 30 anys en el temps.

Al País Basc, com a Catalunya, una part molt important de la població ni se sent espanyola ni monàrquica, ni combrega amb una bandera que mai oblidarem va ser imposada després d’un cop d’estat i una guerra pel general Franco, i si la única sortida que te l’estat espanyol és anar detenint i tancant a tots els que posem en dubte aquests símbols i la legitimitat d’aquest estat, malament rai.

Quan escric això, deuen estar a la presó desenes de ciutadans bascos, acusats de pertànyer a ETA, quan no són sinó els dirigents dels partits bascos que intenten trobar una sortida a un conflicte que ja dura massa anys; sinó els deixen presentar-se a les eleccions... sinó els deixen defensar públicament les seves idees... sí per convocar una manifestació o fer una roda de premsa et tanquen... no sembla que quedin moltes opcions més que passar a la clandestinitat (com varen fer contra la dictadura) i recórrer a la violència.

I el que més m’entristeix de tot aquest retrocés democràtic i de l’ús diari de les llibertats, és que està sent dirigit i liderat per un partit que es diu d’esquerres, que sembla acomplexat pels continus atacs de l’extrema dreta i actuant en aquests temes com un partit centralista, repressor i mentider; només els hi demanaria on és l’Estat plurinacional del que parlava el president?

Per acabar vull sumar-me a la campanya "FREE BATASUNA " per aconseguir la plena llibertat de tots els bascos que estan sent detinguts i empresonats aquests dies per raons polítiques, i demanar la llibertat de tots ells i el lliure exercici dels seus drets individuals i col·lectius..

Ni un pres polític més!!. FREE BATASUNA

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb