La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Web de toponimia de Mallorca

joem | 31 Agost, 2007 20:25

Diuen que conèixer una cosa es començar a estimar-la i que des del moment que l’estimes la defenses, lluites per ella, la sents més teva. Això passa amb el paisatge, els ocells, la mar, l’art, l’arquitectura, els vaixells o els còmics.

Això ocorre també amb el territori, tan necessitat d’estimació i protecció com es troba a les nostres illes i a la Mediterrània en general. Per això qualsevol iniciativa que ens ajudi a conèixer millor la terra on vivim és una bona noticia.

Dintre d’aquestes iniciatives avui vull donar la benvinguda a una nova pàgina web, anomenada "toponimia mallorca" que ha nascut a la illa amb l’objectiu de donar a conèixer una part important del patrimoni més arrelat i lligat al territori, com són els noms de lloc o topònims.

Aspecte de la web toponimia mallorca

A aquesta pàgina www.toponimiamallorca.net trobareu tots els topònims de l’illa de Mallorca, ens donarà la llista de tots els topònims similars i els localitzarà al Google Maps, permetent-nos trobar els d’un municipi concret. Ara només cal esperar que properament es puguin fer altres consultes que semblen que seran comuns, com conèixer el topònim sabent el lloc, consulta que probablement serà més habitual que la contrària.

Enhorabona a la nova web i a esperar que sigui d’ajuda a molta gent i que aviat puguem veure iniciatives semblants a Menorca i Eivissa-Formentera.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb