La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Jo també som il·legal

joem | 14 Maig, 2007 20:59

Finalment s’ha consumat la barbaritat que es veia venir feia setmanes, no volen que es presenti Batasuna, tampoc el nou partit AS, han prohibit centenars de llistes locals recolzades per milers de firmes i finalment prohibeixen més de la meitat de les llistes d’ANV, un partit que tal com ells volen en els seus estatuts condemna la violència. Quin és el seu delicte? Incloure a les llistes gent que segons els nous censors esta “contaminada”, que tenen parents, amics, relacions, que pertanyen o han estat afiliats a llocs declarats “indesitjables”.

Jo vull declarar la meva solidaritat total i absoluta amb ells i afirmar que jo també estic contaminat, que també he fet prou mèrits per a la meva il·legalització i demano a les “autoritats” que si m’han de il·legalitzar que ho facin aviat, com a mínim m’estalviaré haver de votar el proper dia 27, en un sistema en el que cada vegada crec menys.

Vull entonar per tant un “mea culpa”, vull confessar que jo també hauria de ser il·legalitzat, ja que estic completament contaminat, si jo estigués a una llista hauríem d’il·legalitzar el partit o agrupació que s’atrevís a inclourem, de fet i veient com cada any es retallen cada cop més les llibertats aconseguides amb la transició i els primers anys de democràcia, no entenc com no declaren il·legals les associacions o clubs de les que formo part i que no diré per no donar pistes als nous inquisidors. Com a mínim he “pecat” tres vegades tal com explico ara:

La primera va ser molt jove, escalàvem als Pirineus i amb la inconsciència i la temeritat que donen els 17 anys havíem anat a escalar el Balaitús, però enlloc de fer-ho com tothom des de el refugi, nosaltres vàrem afegir camí sortint des dels Llacs de l’Infern, cosa que significava 3 hores més per arribar a Piedrafita, des d’on sortia tothom. A la tornada, morts després de la llarga ascensió, encara ens quedaven 3 o 4 hores més per arribar a on teníem la tenda, estàvem fets pols i un grup de 4 bascos que baixàvem amb nosaltres es varen donar compte i finalment, ens varen oferir passar la nit amb ells i pujar al dia següent al nostre campament. Va ser una nit especial per jo, tots ells tenien familiars empresonats, fugits o morts, vaig aprendre com es feia un molotov, com es feien “saltos” per col·lapsar tot un casc antic i moltes altres coses políticament incorrectes i vàrem acabar cantant “Y voló, voló, Carrero voló!!”.

La meva segona contaminació va ser molts anys després quan vaig conèixer una dona basca que estava aquí de vacances; membre d’Herri Batasuna, lluitadora, militant, activista convençuda de la necessitat de la lluita per a l’alliberació d’Euskal Herria, havia vingut a Mallorca per passar uns dies amb unes companyes de feina, però un cop aquí va passar d’elles i vàrem compartir tres dies sencers, en els quals (molt més madur i format que a aquella nit al Pirineu) vaig entendre els patiments del moviment basc d’alliberació, els germans tancats un a Cadis i un altre a Alcalá, un cosí mort, un ex-company fugit a França. Era estiu i em va emocionar el seu acomiadament, “per Nadal ens veurem tots a casa”.

Amb les vostres barreres fareu callar a alguns per sempre o a molts alguna vegada, però no aconseguireu que callem tots per sempre

Finalment i per acabar amb una completa confessió de culpabilitat i de la meva contaminació manifesto que cada cop que he pogut (i això només és possible a les eleccions europees) he votat a Batasuna, això ja deu ser terrible per aquests censors i salvadors de la patria, obsessionats en aquesta espècie de neteja ideològica en la que es tracta d’anar deixant sense els seus drets cívics cada cop a més milers de persones, simplement perquè pensen diferent.

S’està privant del dret bàsic a participar en les institucions a tot un poble, simplement perquè tenen un familiar “infectat”, perquè tenen amics a Batasuna o perquè varen signar o manifestar-se a algun acte públic “abertzale”, molt menys del que mig en serio mig en broma he explicat als paràgrafs anteriors.

Perquè jo em podria presentar de candidat i centenars de ciutadans bascos no? Què evita que jo sigui un il·legal? Doncs que visc i voto Balears i no a Euskadi.

Per acabar em faig una pregunta retòrica, ja que imagino que no te resposta... Quants casos d’imputats i comdemnats caldrien per què en Matas quedés contaminat i d’instés a la il·legalització d’un partit on militen o militaven tres batles com Olmo a Santa Margalida, Hidalgo a Andratx i Font a Sa Pobla?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb