La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Govern: Ineptitud o Mentida?

joem | 27 Octubre, 2006 22:25

Aquests dies estic assistint entre atònit i sorprès a diferents declaracions del conseller de Medi Ambient, Jaume Font, a les quals es posa medalles a ell i al Govern de les Illes Balears, presumint i assegurant que aquest hivern per primer cop es netejaran les platges de les illes, que és una actuació exemplar, que entre setembre i abril es netejaran 41 platges de Menorca, que això no s’ha fet mai.

Quan vaig llegir aquestes declaracions del conseller i se’m va passar la sorpresa, em vaig començar a demanar que estava passant i em vaig fer vàries preguntes:

- És possible que el conseller no conegui que a Menorca això es fa des de fa set anys?.

- Cap dels seus assessors o tècnics li ha dit que a Menorca hi ha un Consorci per a la Neteja de Platges?.

- Potser no sap ni li han dit que a Menorca aquest consorci te un pla per que aquesta neteja sigui el més ecològica possible (es deixen les algues fins que comença la temporada d’estiu, es retiren i un cop passat l’estiu es tornen posar a les platges més fràgils, que a la majoria de platges no es passa cap màquina i la neteja és manual)?

Sant Tomàs fa 2 anys en ple hivern, ben neta, encara que Font digui que aquest hivern es fara neta per 1er cop.

- Ningú li ha dit que a Menorca no es netegen 41 platges, sinó 94 (catalogades com a urbanes, verges i verges amb molta pressió) i que es fa durant tot l’estiu i l’hivern segons l’esmentat pla?

- No sap que s’utilitzen tot terrenys i zodiacs per arribar a les cales més inaccessibles i que es retiren tones de fems cada hivern?

- És possible que un conseller que ha estat batle d’un poble molt a prop de la mar, no conegui que la neteja de les platges és una competència municipal i que sis dels vuit ajuntaments de Menorca tenen un consorci amb el Consell per fer aquesta neteja?.

Costa creure que això sigui possible. El més lògic és que fins i tot no coneixent la resposta d’alguna de les set preguntes anteriors, alguns dels seus assessors, tècnics o càrrecs de confiança li deu haver dit: “Senyor Conseller que tot això a Menorca ja ho fan des de fa set o vuit anys”.

En qualsevol cas, com que jo tot sol no puc desentrellar l’embolic que em provoquen les preguntes anteriors, només queden dues alternatives:

a) L’equip de tècnics i assessors de la Conselleria de Medi Ambient no tenen ni idea del que passa a les altres illes, o al menys a Menorca, cosa molt habitual a Mallorca i al Govern.

b) El Conseller Font sap perfectament el que es fa a Menorca, que les platges (fins i tot les més salvatges) fa anys que es fan netes tots els hiverns, i malgrat això diu el que diu a la premsa sabent que és mentida i per enganyar els ciutadans, especialment els menorquins.

No se quina de les dues opcions és més terrible, però en qualsevol cas no se m’ocorre cap altre. Si no és això, algú te alguna idea del que passa?

Aeroport de nit

joem | 27 Octubre, 2006 16:32

Per a la majoria dels que ens agrada la fotografia d'avions, la fotografia és moltes vegades una simple eina que ajuda a poder immortalitzar l'avió, que és l'autèntic protagonista, per això els més puristes únicament fotografien avions amb el sol darrera, eviten les hores del migdia i les de massa prest i massa tard, i només tiren quan l'avio està perpendicular a la càmara i alguns fins i tot no volen que es vegi tren d'aterratge.

Jo considero que l'"spotting" o fotografia d'avions no és només fotografiar avions un rera l'altre en perpendicular i amb una llum perfecta, això fins i tot pot arribar a ser aburtit, i a més es poden aconseguir imatges molt guapes plovent, ennuvolat, de front, de tres quarts, tocant terra i fins i tot de nit o amb molt poca llum, a la posta o sortida del sol.

Aquesta foto nocturna està feta a l'aeroport de Palma, en el moment que un Boeing 737 s'enlaira (es poden veure les llums verda i vermella de babord i estribord i els focus i beacon de la panxa) per la pista 24-R, mentre que un avió està ja a punt d'aterrar i un altre s'acosta, sobrevolant ja Marratxí, tots dos a la pista 24-L.

A la plataforma es poden veure molts avions aparcats (a aquesta mida només es distingeixen els turbo-helices dels vols inter-illes), així com el llums de dos avions en moviment que van cap a la capçalera de pista per enlairar-se. Evidentment la fotografia de dia és molt més agraïda, fàcil i agradable, però les fotos de nit no deixen de ser espectaculars. I tanmateix si no es veuen avions igualment es poden passar bons moments.

Platges i turistes

joem | 25 Octubre, 2006 17:55

Quan acaba la temporada la majoria d'institucions relacionades amb el turisme (conselleria, foment, cambra de comerç, associacions d'hotelers, etc.) ens bombardegen amb estadístiques que intenten resumir com ha anat la temporada: estada mitjana, despesa per turista, tipus d'allotjament, com ha arribat, es repetidor o ens visita per primer cop...

El que potser moltes d'aquestes haurien de considerar és que el més important per la satisfacció d'un client és que el producte que rep s'aproximi el màxim possible amb el que ell creu que esta comprant, i això no sempre passa a les Illes.

Platges així són les que apareixen a la majoria de fulletons i anuncis dels tours-operadors, són platges verges, sense aglomeracions, sense urbanitzacions, platges de les quals van quedant menys cada cop, rodejades per un procés destructiu que sembla no tenir fi.

Aquí tenim una mostra del que solen trobar per alla on van:

La diferència és palesa no? Algú s'estranya que hi hagi queixes i lamentacions?.

1 2 3 4  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb