La Cova de les Bruixes

La Cova de les Bruixes
Reflexions Avions Natura Viatges Ciclisme i Esports Territori i Política

Biodiversitat i mort

joem | 29 Setembre, 2006 16:50

Cada estiu que passa hi ha més i més queixes sobre la creixent "invasió" de grumers ("meduses") que afecten a determinades platges o zones del litoral i provoquen les conseqüents molèsties per a milers de turistes que entre d'altres objectius prioritaris tenen els de nedar a les nostres costes.


A la primavera es produeixen les "temibles" invasions de valella, un petit grumer blau que es caracteritza per navegar amb una petita membrana que utilitza a mode de "vela" fora de l'aigua, aconseguint així la seva navegació molt més ràpida, a l'estiu les més perilloses invasions de grumers de diversos tipus que acaben a cales i platges, si les segones són perilloses pel seu efecte urticant, les primeres ho són per l'enorme quantitat en que arriben i pels olors que desprèn la seva putrefacció.

Veient aquesta tortuga morta a la costa, amb símptomes d'haver mort víctima d'un palangre, vaig pensar com cada vegada hi ha menys tortugues, menys dofins, menys cetacis, menys corbmarins, en definitiva menys diversitat i qui s'aprofita de tot això són les espècies oportunistes com les gavines o els grumers, que creixen sense límits provocant problemes de diversos tipus, entre ells aquestes molèsties als turistes, els autèntics reis i senyors de la nostra economia.

A vegades em plantejo, com es que les autoritats i els poders públics que haurien d'estar pensant en el futur de les Illes, se suposa que lligat al turisme i l'oci, no veuen més enllà de quatre carreteres i dos requalificacions per fer diners ràpids i no es plantegen escenaris de futur que poden ser molt negatius, encara que d'una simplicitat que impressiona, que passaria amb un escenari dominat per "sopes de grumers" surant a les nostres platges dos estius seguits, quants punts del seu sagrat PIB podria fer baixar això?

Ni que fos per pur egoisme i per salvar un negoci descomunal que se'ls pot acabar enfonsant, no entenc que no protegeixin més la biodiversitat de la mar i en definitiva de la natura.

11-M

joem | 28 Setembre, 2006 20:24

Possiblement aquest post és el post que no m'agradaria haver escrit mai, l'article que mai voldria veure al meu blog. Coincidir amb la dreta em produeix calfreds i mal de panxa, coincidir amb l'extrema dreta em provoca fàstic i por, però no m'he puc estar sense dir-ho.

No se que s'amaga darrera de tot això, que va passar l'11-M a Madrid, a que juguen un altre cop les clavegueres de l'estat, o millor dit les rates que es mouen per aquestes clavegueres. Aquell matí vaig tenir claríssim que no ho havia fet ETA, avui encara n'estic convençut que no han estat ells, però igualment tinc el convenciment que no ho han fet quatre confidents de la policia i vuit xorissets de xocolata i targetes de mòbils.

Si el govern de l'estat i els partits d'esquerra no es posen les piles i aclareixen els temes més confusos i el que realment va passar, això pot acavar duguent-se a tota l'esquerra per endavant i instal·lant l'extrema dreta més feixista en el poder per molts d'anys, fent un mal terrible i destruint tots els avanços socials i de reconeixements de llibertats d'aquests darrers anys.

Evidentment, jo no se el que va passar aquell dijous de març, però degué ser una cosa massa increïble com per que el Poder (en majúscules i en abstracte, que no sempre és el mateix que el Govern) escampi una espessa cortina de fum que intenta amagar-ho tot. Ara criden a declarar els primers funcionaris i policies, quan alguns d'aquests comencin a no voler menjar-se "browns" i a "cantar" el que saben...

Ja ho he dit abans, sento els budells com se'm remouen quan veig com coincideixo amb els fatxes, però no hi puc fer res; només espero pel be de tots estar-hi equivocat. 

Dª Leonor o D. Quienvenga?

joem | 26 Setembre, 2006 20:50

Ja tenim tot el país altre vegada pendent d'una panxa, esperant el moment en que un TAC o més endavant el propi naixement ens digui si te o no en te "pilila", si el darrer cromosoma és XX o és XY, si li pintaran l'habitació (això si, pagant tots nosaltres) de blau o de rosa.

Encara que sembli ridícul en ple segle XXI, en plena època de la globalització, del "pensa en global, actua en local", de si Don Quienvenga te "pilila" o no depenen qüestions tan importants com la jefatura d'aquest estat que en diuen Espanya.

No seria molt més lògic que entre tots triéssim qui ha de ser el cap d'estat? pot dependre d'un cromosoma? I si resulta que com els melons ens surt dolent? Ens ho hem de menjar de totes formes fins que deixi el càrrec a un hereu seu?

Realment és ridícul i una institució com aquesta només tenia sentit en el sistema feudal, on els reis en realitat eren els "propietaris" del seu regne i com era lògic el deixaven als seus hereus.

En definitiva, que m'importa molt poc qui serà Don Quienvenga i encara que em sapi greu per ell, ojalà que quan li arribi l'edat de treballar, acabi fent feina a La Caixa o al Comitè Olímpic... com els tiets.

 

1 2 3 4 5  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb